Kallpressad juice

Vad är egentligen kallpressad juice?

Det är faktiskt skillnad på färskpressad juice och kallpressad juice.

Vi på Hjärtats Juiceri framställer våra juicer med hjälp av hydrauliska kallpressmaskiner. Maskiner som, precis som det låter, pressar grönsakerna under en låg temperatur och ett högt tryck. Jämfört med andra juice-utvinningsmetoder, såsom genom en traditionell centrifug som normalt hittas på din lokala juicebar eller hemma, så bibehålls 3 till 5 gånger mer vitaminer, mineraler och framför allt levande enzymer i råvaran.

Men vad är då egentligen skillnaden?

Jo, en vanlig råsaftcentrifug använder ett högt lufttryck för att grönsakerna och frukten ska komma igenom ett litet filter vilket leder till att värme uppstår. Värmen frigör nu råvarans enzymer, enzymerna som vi kallar för den grundläggande nyckeln till effekten av närande i din kropp. Enzymerna som du i naturligt tillstånd hittar i dina grönsaker och din frukt omvandlas nu vilket gör att juicen tappar en del av de nyttigheter som grönsakerna hade från början.

En kallpressmaskin är å andra sidan en maskin som inte upphettar juicen över 42 grader. Här mals grönsakerna och frukten ner försiktigt i påsar som sedan pressas under flera tons tryck. Nu bevaras grönsakernas och frukternas levande enzymer vilket resulterar i ett betydligt högre näringsinnehåll. Vår kallpressade juiceutvinning ger fördelar såsom mer antioxidanter, vitaminer, mineraler, men framför allt de nämnda enzymerna! Detta betyder att genom att du dricker en av våra levande juicer, är det i princip precis som om du äter det antal färska grönsaker och frukter som vi använt i framställningen. Sist men inte minst är vår kallpressade juice minimalt utsatt för oxidation vilket gör att den kan behålla sin smak och sitt näringsvärde i minst 5 dagar.

Hjärtats Juiceri är stolta att ALLTID erbjuda dig 100% ekologisk och KALLPRESSAD juice för Dig och Ditt Hjärta.

Copyright © 2019 Hjärtats Juiceri | Design av Merreklam